torsdag 20 oktober 2011

Dragkamp i Paris

Paris var fint men en bitvis slående likt Vi hade iallafall tur med vädret. (För det hade vi iallafall.)

Lördagen är mest rolig att redogöra.
Vi hade en excellent shoppingdag med redig frukost i ett lyxskyltfönster och vi åkte till montmartre och försökte överleva turisthärvan. Sedan åkte vi hem.
Först gick vi ned i receptionen och bad om att få låna en vinöppnare. Det gick för sig. Sedan bad vi att få låna en plastkniv. Jajamän, och vi var utom oss av tacksamhet. Tacksamheten tog slut då vi gick ned för att använda hotellets enda dusch. Receptionisten pekade på en tavla där det stod 2,5 euro. Vi frågade om han skämtade, men icke. Vi sa att okej, då duschar vi i handfatet. Han tittade på oss som att vi vore galna, men det var precis vad vi gjorde. Upp med fötterna i handfatet, upp med vinkorken och så en mango som förfest.
Vi hamnade på Le troisiéme lieu - en flatbar där vi beställde drinkar och pratade med en transkvinna som var lesbisk, inte fått ligga på sex år, velat bli nunna när hon var liten och nu funderade på att ta tag i saken och gå i kloster.
Därefter skulle vi gå till Rex och se Matias Aguayo. För att göra en oändligt lång historia kort så skedde följande:
1. Fem minuter kvar tills Metron slutar gå, då Ida upptäcker att hennes körkort och visa-kort är borta. Vi får gå tillbaka och leta och fråga. Hittar det inte.
2. Metron slutat gå - vi bestämmer oss för att gå till Rex. Tar lååång tid.
3. Vi står i en dramatisk kö som blir längre och längre trots att vi står sist. Vi bestämmer oss för att tränga oss före i kön, som klimatet sig bör.
4. Vi köar 2 h - kommer in kl 04, betalar 150 spänn i inträde, missat Matias Aguayo med 1 minut.
5. En påtänd snubbe tränger sig före alla i garderobskön. Han svär och gormar och desto mer efter att Ida stampat honom det hårdaste hon kan på foten.
6. Kvinnan i garderoben blir förbannad för att vi knölat ned halsduk och kofta i våra ärmar. Så hon reder ut det och kräver hutlösa summor pengar. Vi skrattar och hon pekar på en skylt där det står "2 euro per plagg". Hon menar alltså att vi utöver inträdet ska betala extra för jacka, halsduk, vantar OCH kofta. ca 80 spänn garderob, VAR. Hon och Ida har en argsint dragkamp om jackorna, som vi vinner, och vi är så brutalt förbannade.
7. Musiken är tokhög, vi blir bortkörda från vår sittplats för att en "vip-sällskap ska få sitta där" och pallar inte längre. Så efter fem minuter på klubben bestämmer vi oss för att GÅ hem.
Ca 1,5 h senare är vi hemma. Det är låst till hotellet, så vi får ringa och väcka den tjurige portvakten.

Som grädde på moset så köpte jag min favoritparfym under shoppingen, men den såldes bara i presentförpackning med tillhörande duschkräm och kostade därför 600 spänn. Och duchkrämen passerade ej flygkontrollen så det var bara att slänga. Många onödiga pengar i sjön.
Däremellan hade vi det oerhört fint. På fredagen var det strålande sol och tjugo grader i den, så vi satt i t-shirt och åt frukost och fantastiska clementiner längs en mysig vägg.

Inga kommentarer: