torsdag 16 september 2010

Röd vs Blå

Sista rycket nu, kom igen. Tänker ni fortfarande att Reinfeldt måste vara gullig och värna om alla eftersom att han är slående lik Alfons Åbergs pappa, så läs denna bloggsida.

Jag vill ha en socialistisk värd där man värnar om det kollektiva samhället, och där man inte säger "sjukskriven" i samma fack som "lat". De flesta sjukskrivningar sker just inom vården, och varför? Jo, för att det är ett helvetiskt tungt arbete. (Jag menar, jag fick ryggskott efter fyra månader.) Och därtill oerhört lågavlönat. Många på mitt jobb är sjukskrivna titt som tätt. De hatar det, och de älskar sitt jobb och sina tanter och gubbar men de har inget val. Kroppen säger ifrån, och den ger upp. Dessa jobb är skitjobb i avlöning och påfrestning, men det är ett jobb som är ett av våra absolut viktigaste, och de kommer alltid att finnas och behövas. Men det kommer sådana som Reinfeldt fatta först när han är sängliggandes själv.
Och deras skolpolitik.. Att sätta betyg tidigt och tro att det ska hjälpa barn att få höga betyg är samma sak som att göda barn med antidepressiva och tro att de därför ska må bra hela livet. Istället för att erbjuda terapi då det behövs. Istället för att ha små klasser och fler uppföljningssamtal.

En liten parentes:
(I Uddevalla har Kristdemokraterna satt upp valaffischer som lyder "Men SD, vad gör ni? Vilka ska annars baka våra pizzor?" och "Men SD, vad gör ni? Vilka ska annars köra vår taxi?" De vill alltså ha invandrare som slavar och arbetskraft. Alltid när det pratas invandring handlar det alltid om "vad kan de tillföra oss?", alltid i egocentriska termer. Även om de flyr svåra krig ska de ändå TILLFÖRA något. Jag äcklas.)
(Och folk tjatar om att de inte kan rösta rödgrönt en röst på de rödgröna är en röst på Mona Sahlin. En röst på Reinfeldt är en röst på Kristdemokraterna. Tänk på det.)

Inga kommentarer: